tisdag 2 juli 2013

Temporära rullgardiner

Körde ännu en eftermiddag på Kritgatan, allt för att umgås så mycket som möjligt med svåger Måns och svåger Tomas. Tog tåget från jobbet (Malmö) till Svedala för att hämta Vira. Cyklade utan att sätta mig ner en enda gång (för att det helt enkelt är omöjligt för mig) på Max cykel till dagis och sen tillbaka till stationen och tog tåget till Hyllie där Tomas hämtade oss och Max slöt upp. Konversation i bilen :

(Vira) Vi åker bil! (fascinerad över ännu ett färdmedel efter en svajig cykeltur och en kvart på tåget)
(jag) Ja, och det är Tomas som kör!
(Vira) Tomas kör bilen. Pappa kan också köra bil.
(jag) Ja, och mamma? Kan mamma köra bil?
(Vira) Näääääää (tittar på mig som jag är helt störd som föreslår nåt så dumt)
Hrmpf.


'

Plast är gott. Gott gott gott. Vill äta plast hela tiden. Och snor. Gärna snor.Hmm, trodde vi hade bra genusperspetiv här hemma... Men vissa delar visst många mäns uppfattning om kvinnor och bilkörning.

Temporära rullgardiner var det ja.
Eller kan de verkligen kallas rullgardiner då? Om de aldrig rullar menar jag? Liknar nog mest mörkläggningsgardiner faktiskt. Jag gjorde dem i helgen åt rummet som är pianorum, bibliotek, lekrum och, just det, gästrum. Det är inte ofta vi har översovande gäster (kan det bero på att våra barn går upp kl sex??) men när det väl händer brukar de ibland efterfråga gardiner. Gatlyktan utanför lyser in på vintern och på sommaren.. ja, ni vet ju.
På Ebbas och Viras rum hängde gamla blå ikea-rullgardiner när vi flyttade in och när jag köpte nya vita åt dem gjorde jag om de andra till temporära gardiner till gästrummet. En gång när jag skulle lösa problemet med att hänga upp lakan såg jag att någon redan skruvat i små krokar i fönsterkarmen och då föddes idén. Jag klippte av rullgardinen så att den täckte fönstret precis, plus 10 cm extra som jag vek och sydde så det blev en kanal. Där trädde jag in en kvartsstav som jag sågat till i lagom längd. I den fäste jag sen två öglor (förborrade med tunt borr) och hej hoppla så kunde man hänga upp denna tillfälliga gardin i krokarna och få rummet mörkt för att glädja tillfälliga gäster. Så nu vet ni det! Kom och hälsa på bara, det blir mörkt som i graven (nästan....)
Känns som ett riktigt gubbapyssel. När man fixar nåt supersmart.... Jag har hundra såna :)Ja... de gör sig inte direkt på bild. Jag är glad att det inte är ett industridesigprojekt jag måste fota snyggt och försvara inför diverse mer eller mindre petiga och pretentiösa proffesorer och designers. Hade med största sannolikhet varit en "This is SHIIIT, Emilie" från professor Claus. 
Orkiéer i vila, en docka utan plats och två lyktor jag räddade från Lills framfart på uteplatsen gör ju inte saken bättre direkt... 
Åh, min smarthet alltså.

Om ni inte gissat det så gjorde jag allt för att jag inte vill ha rullgardiner i det här rummet. Vill man ha det fint och ändå få gäster så....
Och förresten, jag har träningsvärk i nästan hela kroppen, mest i ryggen, efter Body Balance här hemma igår förmiddags. Bevis på att man måste göra BB hela tiden, kontinuerligt, för att kunna kalla sig i form. Glöm inte det! ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar