fredag 23 maj 2014

Berlin med barn!

För två veckor sedan tillbringade vi helgen i Berlin, där min äldsta lillebror Johannes bor tillsammans med sin franska flickvän Aurelie. Johannes fyllde år på lördagen och hela min familj, både min nya (Max, Vira, Ebba, Lill) och gamla (mamma, pappa, lillebror Hampus) åkte dit för att träffa honom och fira lite.

Jag och Vira vid muren


Berlin är verkligen gatukonstens stad! Finns så himla mycket fint att titta på!


Brandenburger Tor


Monumentet till minne av de avrättade judarna är verkligen mäktigt. Man får hålla ordentlig koll på barnen bara, så de inte försvinner i labyrinterna...


Ännu mer gatukonstVi körde bli ner, det är ganska smidigt. Dock var vi på torsdagen tvungna att invänta att Ebba slutat skolan innan vi kunde åka, och det innebar i sin tur att vi inte kunde på ett bra sätt tajma färjan som går mellan Gedser och Rostock, utan tog Rödby- Puttgarten istället. Jag trodde inte det skulle spela så stor roll, Gedser -Rostock tar 2 timmar, men det är kortare kvar att köra i Tyskland. Färjan Rödby-Puttgarten tar bara en knapp timme. Men när man sen ska köra i Tyskland är det nästan FYRA timmar kvar till Berlin och jag tyckte det kändes LÅÅÅÅNGT.
Så när vi skulle hem såg vi till att tajma färjan i Rostock, vilket innebär att det blir 2 timmars bilfärd i Tyskland, 2 timmars båtresa (det finns lekområde och tv med tecknad film) och sen två timmar mellan Gedser och Svedala. Helt ok med andra ord. Ditresan tog ungefär en timme längre.Tur att man kan få pasta var man än befinner sig :) 


Båda tjejerna är inne på att rita, så lite block och pennor i skötväskan löste alla problem när de började få tråkigt på restaurangen. 
Påtgubbar och tanter

Nya solglasögon


Väl i Berlin hade vi bokat boende via airbnb, och vi hade en schysst lägenhet på Lychenerstrasse i Prenzlauerberg. Det var en tvåa med kök, hall och badrum. Det var en uthyrningslägenhet där ingen bor, men köket var fullt utrustad och det fanns handdukar, lakan mm. Det blir liksom ett mellanting mellan att bo hemma hos nån och bo på hotell och det passar oerhört bra för en barnfamilj. De tar hand om städningen sen när man åkt vilket såklart är väldigt skönt.
Barnen fick bo i sovrummet och jag och Max sov i bäddsoffan i vardagsrummet för att kunna vara uppe lite längre på kvällarna.Jag och bröderna vid muren! 


Lek- och klätterlabyrinten på Macht Mit


En motorcykel som ser ut som en elefant :) Vi gjorde egentligen inte så mycket, vi gick runt och tittade på alla roliga saker som finns att titta på. Kollade lite i affärer, stannade och åt glass, stannade och lekte på en av ca 2000 lekplatser, åt på en spännande saluhall. Tja, lite blandat.
Vi hade kollat in detta och detta blogginlägget innan vi åkte och eftersom vi bodde nära Macht Mit gick vi dit. Det var väldigt trevligt, men nog ännu bättre för barn som är ca 6-10 år. Det fanns så mycket roligt pyssel att göra och en klätterlabyrint och en massa saker där man kunde "leka med". Så vi kommer säkert gå dit igen när barnen är lite större. De hade kul nu med, men ingen av dem är ju i ålder för att hålla på med pyssel i några längre stunder :)

1 kommentar:

 1. Ja, visst hade vi en fantastisk helg tillsammans i Berlin!
  Alla tre tjejerna var ju på så gott humör och hängde med på ganska långa dagsutflykter.
  - Och det är ju som du säger; man behöver egentligen inte boka in så mycket för att ha trevligt i Berlin.
  Det finns så mycket kul att se på bara medan man strosar runt!
  Och i Prenzlauer Berg finns det ju lekplatser nästan i vartannat kvarter.
  Roligt att läsa om det och härliga bilder!!

  SvaraRadera