tisdag 4 februari 2014

Tränar på balansplatta

När jag går på Body Step på måndagar, tränar mitt funktionella pass och springer på löpband på 24Seven på torsdagar och kör Body Balance på helgen känner jag mig i riktigt bra form. Det blir liksom en bra blandning av många, ganska olika saker, som ger bra resultat!Ändå ganska ok utsikt, även om det inte direkt slår skogen :) 


Favoritövning med Kettlebell. Doppa den ända ner i golvet, puta med rumpan, spänn mage och lyft bellen upp i bröst höjd (armbågen ska vara i samma höjd som axeln) med hjälp av axel och rygg. 


Min senaste utveckling av de styrkeövningar jag brukar köra (med lösa vikter) på 24Seven är att jag kör dem på balansplatta, helst ståendes på ett ben. Detta såklart för att öka svårigheten och koppla in fler muskelgrupper. Kör man med balansplatta kopplar man automatiskt in bålen på ett helt annat sätt än om man står på golvet. Kör man sen på ett ben (man måste vara försiktigt så man inte tiltar höfterna utan håller höftbenen parallella) innebär ju ytterligare en svårighetsgrad rent balansmässigt, och så får  benet man står på lite extra träning såklart :)

Häromdagen var Max med och kunde ta lite foton på mig så jag har nåt att publicera här :) Tack för det! Nästa gång får det bli på när jag kör mina 3-4 chins :)
Hmm, kommer inte på vad den här rörelsen heter, men jag gillar den. Som ni ser kör jag lätta vikter, det är lite min grej, att alltid fokusera på teknik mer än på tunga vikter. 
Fokus fokus. Gilla mina rosa fivefingers :) 

1 kommentar:

  1. Åh, har du några bra kettlebellövningar på lut mer än den du visar här? Brukar bliga lite på kettlebellsen på gymmet - men har inte vågat mig på att pröva eftersom att jag har så dålig koll på hur de ska hanteras.

    SvaraRadera