torsdag 20 februari 2014

Vabuari


En typisk morgon hemma hos oss. Dricka välling i puffen och titta på Fåret Saun


Jag vet inte om det är vi som missat detta uttryck tidigare, men plötsligt pratar alla om vabuari. Det är på Facebook, i krönikor och på radio. Överallt helt enkelt. Vi har haft turen att vara ganska förskonade från sjukor, både denna och förra vintern. Visst har det varit några gånger vi varit hemma, men de är lätträknade.

Igår var jag på BVC med Lill för 18-månaderskontroll. Den lilla pajasen charmade både sköterskan och läkaren och gjorde precis som de önskade: "Jaha, klossar, jo men det kan jag. Titta här sätter jag klossen ovanpå de andra." "Åhå, rita, vad skoj! Det kan jag minsann".
Hon var på sitt soligaste humör och pratade och skrattade och grät bara i ungefär fem sekunder sen de gett henne vaccin i det lilla knubbiga låret.
Idag är jag hemma med den här lilla karamellen <3När jag lämnade Lill på dagis efter BVC skulle jag precis hinna med ett tåg till Malmö, men då säger en av pedagogerna att Vira var hängig och möjligtvis var sjuk. Så jag åkte hem och jobbade därifrån istället, och var på stand-by. Strax innan tolv ringde de och jag hämtade henne. Ingen direkt feber, men hängig. Fast så fort vi kom hem åt hon 1,5 tunnbröd och studsade runt som en galning, så jättesjuk var hon inte. Men vi är iallafall hemma idag. Mest för att vara på säkra sidan.
Hon har just valt att klä sig helt i rosa, hittade en sommarklänning som vi ärvt och som skulle komma fram till sommaren. Hittade ett par rosa glitterstrumpbyxor i utklädningslådan och så de rosa glittriga skorna vi har som lekskor. Rosa ska det visst vara numera. Tur att jag fortfarande kan bestämma lite ibland :)

I helgen fick jag äntligen lagt på min nya duk, som jag sytt av tyget Aina från Ikea (69kr/m). Väldigt fint blev det! Både de rosa tulpanerna, mässingsljusstakarna och våra trästolar kom ännu mer till sin rätt bredvid den grå duken.  Den är vacker även som ostruken, och jag tänker att den efter tvätt blir riktigt sådär linnesnyggt skrynklig :) 1 kommentar:

  1. Ja, den som inte blir charmad av Lill måste ha ett hjärta av sten!
    Så skönt att ni inte är så drabbade av virusar och att det passerade snabbt när nu Vira blev sjuk!
    Hon är så söt i den rosa sommarklänningen - förstår att det är favoriten nu!
    Kramisar till er alla!

    SvaraRadera