fredag 13 juli 2012

Känner mig trött...


Gårdagen i korthet:
Vaknar halv fem av skyfall som dånar på taket. Somnar om.
Vaknar igen strax innan sex av att Vira gnäller. Är förlamande trött efter att ha kört Friseboda -Sjödiken igår med hemkomst halv ett. Fixar välling.
Tvingar upp Max som ska byta till sommardäck på bilen innan vi ska lämna in den på reparation. Det är dags. Grannen med hund går förbi och kollar konstigt på Max i däckbytet. Vadå? Bättre sent än aldrig väl?
Håller ständig koll på klockan för att all logistik ska klaffa.  Ändå blir vi sena, förstår inte hur det går till. Precis innan jag ska gå ut i bilen kommer Max in med Vira på armen igen. Bajskaos. Hon åt säkert en halvliter jordgubbar under alla fikor dagen innan och nu straffar det sig med brännande bajs. Byta blöja hitta byxor.
Bytet kraschar tidsplanen. På väg till dagis resonerar vi hur vi ska lyckas lämna på dagis, ta oss till Malmö (hamnområdet) och lämna in bilen, få lånebil och ta oss till MAS ingång 74 våning 3 för ett ultraljud, på 37 minuter. Vi bestämmer oss för att chansa och hinna med alltihop utan att jag ska bli avlämnad nånstans först.
Allt flyter på bra, in på Mechanum, lämna bilen, vi får en Skoda att köra med. Google maps ger underliga vägförslag från hamnen till MAS. Vi chansar på Fersens väg. Hittar parkering precis utanför KK. Jag rusar av, Max ska betala. De har stängt igen en genomgång i en häck och jag tvingas småspringa runt hela byggnaden. Uppför trapporna, tar för givet att receptionen på v3 är stängd, för det är den alltid. Tar lapp på våning 2, två framför. Det går fort, jag anmäler mig, Max kommer i samma sekund. Upp till trean in i väntrummet, sitter ner i exakt två andetag innan jag blir uppropad. In och kolla bebis som verkar må toppen och får exakt samma siffror som Vira fick vid sitt tillväxtultraljud: Beräknad födelsevikt 3.5 kg (hon kom upp i 2.725....) Köper två bilder av mkt dålig kvalitet. Ner igen, in i bilen, parkera på Davidshall och till Solde för en välförtjänt kaffe. 
Sen jobb i några timmar, god lunch på operagrillen. Bestämmer träff för fika med kusin kl tre och för grillning med ex-kollega efter fem... 
Ringer Mechanum kl två. Bilen ej klar. Kusin ringer i samma veva. Deras lunch är försenad. Vi stannar på jobbet lite till och har tur. Plötsligt är bilen klar. Vi åker och hämtar men på väg därifrån vobblar det otrevligt. Kör en bit tillbaka. Jag övertygar Max om att det är samma sak jag kände förra sommaren när vi just bytt till sommardäck och jag skulle köra från Karlshamn. Vi vänder hemåt och vobblet är borta. 
Hämtar Vira på dagis, hon blir vansinnig när vi tar av henne gegga-outfiten men får ett äpple och kommer över det.
Kusin med familj har redan kommit. Jag snabb-bakar äppelpaj och kokar kaffe. Barnen har skitkul och det är fantastiskt kul att träffa kusin som också är gravid och som bara är allmänt toppen. 
Precis när kollegan med kille kommer ska kusinen gå till nästa släktevent. 
Vi har ännu inte hunnit handla till grillningen. Viras res-grejer från gårdagen står i hela hallen tillsammans med inredningen till det gigantiska ikeaskåpet vi köpt. Jag har just akut-tömt kattlådan som blivit eftersatt i två dagar. Välkomna! Här bor vi nu!
Klarar av alla hejdå och hallå, sätter nya gäster i arbete med att skära grönsaker och skickar Max till affären för att handla. Jag svänger ihop hemgjord hamburgerdressing, fixar middag till Vira och socialiserar. 
När Max kommer tillbaka snabb-badar jag Vira, inklusive hårtvätt och kroppstvätt men exklusive insmörjning. Hon blir vansinnig när jag plockar upp henne men kommer över även detta. Hon får välling och somnar som en sten. Vi grillar hamburgare, pratar skit och äter ingen efterrätt för det hinner vi inte innan gästerna ska hem och packa. 
Jag har under tiden tvättat tre tvättar inför avresa till Dalarna på lör. Nu blir det vika och hänga och börja plocka ihop packning. Klockan blir kvart i elva. Tänker gå och lägga mig men inser att jag måste duscha. Kommer i säng strax innan halv tolv. Minns inget av natten men höll på att kollapsa när klockan var kvart över sex och jag förstod att jag måste gå upp. Låg kvar i sängen och lyxade till 18 över. 

1 kommentar:

  1. Fy fan! Vilket dygn!! Phu! Skönt att du gav dig tre(!) minuters lyx där mitt i allt! =)

    SvaraRadera