måndag 11 februari 2013

Lilla tjejen har blivit stor!

Sådär, då var det måndag igen och hög tid att kolla igenom kalendern efter veckans aktiviteter. Annars kommer jag ju garanterat att glömma nåt. Ser ut som det är läkarundersökning med Lill, gympa, drop-in vaccinering av Vira inför Thailandsresan (som närmar sig med stormsteg!! TVÅ veckor kvar!!) Träning såklart och en del jobb.
Lite gott och blandat alltså!
Igår var en stor dag för Vira: hon fick en riktig säng! Den gamla spjäl-växa-sängen fick flytta in till kartongerna i Lills rum (ja, det står på att-göralistan att rensa där och måla och fixa iordning. Helst innan vi kommer hem från Thailand...hehe..) Som typiska föräldrar valde vi att köpa nya sängar till oss och ge de gamla till barnen :) Men det lider de inte av, jag har ju själv sovit så bra i den sängen hur länge som helst.
Såklart var det lite nervöst - skulle hon acceptera det nya? Skulle hon kliva ur sängen och gå upp när hon själv tyckte det passade? Vi har inte satt några ben på den än, utan det är bara resårbotten direkt på golvet och vi förankrade förändringen väl; när vi satte in den på eftermiddagen blev hon lycklig och bäddade ner sig och nallen direkt. Sen testade hon att hoppa lite och verkade mycket nöjd. Så när nattningen kom var det bara att stoppa ner henne och sen kunde jag köra Body Balance utan att bli störd av något barn överhuvudtaget!
Hon verkade sova riktigt bra, Max fick stoppa om henne en gång vid femtiden men sen sov hon till sju och då satt hon kvar i sängen och ropade på "Pappa, pappa inging (välling)". Vi hoppas att det håller i sig! Det hela är egentligen en liten övning inför Thailandsresan där hon ska sova i en vanlig säng, eftersom de allra minsta barnen får ha spjälsängarna.Lumberjack-mode i Sjödiken (som snart får heta Snödiken istället...)


Träningsveckan består av BodyStep idag, Mammababygympa på torsdag och minst ett BB-pass nånstans här och där. Börjar bli riktigt sugen på att kanske köra ett BP-pass nere på gymmet. Eller varför inte Functional Moves? Nu när jag väl kommit igång är det svårt att sluta... hehe.. Och igår när jag körde Body Balance lyckades jag göra alla "skorpioner med dipp" (mm, visst låter det smarrigt :)) på tårna. Kände mig så jäkla stark!  Man står i hög planka (med händerna i marken, inte underarmarna), lyfter benet och böjer det 90 grader så tårna pekar mot taket (det är här det blir skorpionen, med svansen upp) , spänner rumpan så inihelskotta. Sen pressar man armbågarna in mot kroppen och böjer armarna i en tricepsarmhävning ner till armen är i 90 grader. Och så tillbaka upp och byt ben. Viktigt att hela tiden hålla plankan så inte rumpan sticker upp :)
Testa vetja!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar