måndag 29 oktober 2012

Skryt/Inspiration?

Jag har alltid haft svårt med skryt. Både för att själv skryta och för att tycka om andras skryt. När jag tog körkort var det inget jag basunerade ut, medan jag hade vänner som smsade (det var lååångt innan Facebook fanns) ut till alla sina vänner hur jäkla bra de var som nu hade fixat kortet. Och det gäller väl det mesta. Jag kommer ihåg när jag kom in på Industridesign, hur glad och stolt jag var, men ändå ville jag inte förstora upp det utan var lite  mer "jo, det var kul, visst!" och det enda jag kostade på mig var en utekväll (innehållande en massa Tequila vill jag minnas) med två kompisar för att fira.
Och detsamma gäller väl lite nu, med bloggen. Det är för mig en fin gräns mellan att skryta och vara stolt över sina resultat. Samtidigt tycker jag inte att det är skryt när andra postar bilder på sig själv, utan det gäller mest mig. Det är liksom jantelag-deluxe, som gäller bara för mig. Men själv blir jag mest inspirerad och känner "jävlar-anamma-det där fixar jag också" när jag ser andras "skrytbilder". Och kanske gäller det er också. Så här kommer en bild på resultatet. Och jag hoppas att den kan inspirera.För att sätta det i sitt sammanhang blir Lill 2 månader på onsdag.


Förra veckan blev det Kettlebells och lite Body Balance. Men så hade vi ju besök av Klinte med familj så då blev det inte mycket ordentlig träning, mest en massa barnvagnande hit och dit. Och planka och armhävningar innan läggdags såklart. Men nu är det ny vecka och nu kör vi igen! Body Balance igår när barnen sov och idag planerar jag att göra "mördar-cirkeln" tillsammans med Max när Vira gått och lagt sig klockan sju.
Om ni har glömt vad "mördar-cirkeln" är så kommer den här:

- 3 min hopprep, så snabbt du kan/orkar
(Bara första gången)

- 30 jumping jacks (stå med fötterna ihop, armarna längs sidorna. Hoppa ut åt sidorna med fötterna och dra armarna upp i öronhöjd och tillbaka igen. Fick så många frågor på vad Jumping Jacks när jag tipsade om denna att jag nu förklarar redan här.

- 10 utfall bakåt på varje ben. Ta ett ben i taget, det blir jobbigare.

- Så många armhävningar du orkar. Här gäller det att pressa sig. Kör ända tills du landar på marken :) 

- 10 upphopp. Börja med handflatorna i golvet och hoppa så högt du kan, och tillbaka till utg.läget.

- Plankan 1 minut.

Gör cirkeln 4 ggr med 1 minuts paus emellan seten. 

1 kommentar: