måndag 11 mars 2013

Beach och beach

Sådär, efter ett par dagars bloggpaus är jag nu tillbaka igen. Vad som hände i, vad kan det ha varit, fredags kanske, minns jag inte. Antagligen var jag bara sjukligt trött, för trots att vi är här och gör i princip ingenting förutom att vara med våra barn, så blir jag så trött. Naturligtvis är det varmt så in i helskotta (30+ grader), vilket säkert påverkar mig, men de här 2,5-åringarna är ju också ganska skickliga på att suga musten ur en, hehe..... Och när de nu är två stycken blir det ju dubbelt så många konflikter som när det bara är en. Dels för att det är mycket "min min min" och bråk om saker så är det ju även en hel del "jag vill göra som JAG vill". Idag fick jag ett smärre utbrott på Vira då hon bara spårade ur för att hon inte ville ha ris på tallriken. Det blev ett allvarligt snack i sovrummet. Sen åt hon sitt ris. Eller potatismos som hon envisas med att kalla det :) Strax därefter var det Elliot som fick sig en tur till sovrummet, så ja, vi uppskattar alla stunder då det är alldeles lugnt.
Även tillfällen man vill ska vara mysiga kan plötsligt bli enormt påfrestande. Som idag när Klinte köpt såpbubblor till Vira och Elliot som vi skulle blåsa på gräsmattan här utanför, och Vira, under extrem frustration inte lyckas blåsa några bubblor men inte heller vill ha NÅGON som helst hjälp eller instruktioner på hur man gör. Puh. Hoppas det inte varar för alltid.
Ja, det är helt enkelt därför jag är lite trött om kvällarna ibland.MIN MI! NÄää MIIIIN! (Jo, vi har köpt två spadar, men den som är upptagen är ju alltid bättre)I lördags var jag och Klinte inne i Saladan och shoppade. Eller var det verkligen lördag? Det var så lite folk där att jag blev tveksam om det var lördag men det var det nog. Vi gick runt på en klassisk marknad full av bikinis, flipflops, solglasögon, falska märkeskläder och elektronik. Jag lyckades vaska fram en del fina saker bland mängderna av skräp, men Klinte hade svårt att hitta den klänning hon letade efter (snygg modell, normallång och sval, gärna i fint tyg) och temperaturen var såklart inte helt optimal för att shoppa. Jag och Lill kvällshänger lite på "vår" gräsmatta innan det är dags att dra iväg och äta.
Medan jag och Klinte var och shoppade fick Max och Micke besök av en trädgroda modell större :) (10 cm)


Igår for vi åt olika håll på förmiddagen. Jag och min lilla familj pratade med grannen, som är så rutinerad på ön att de har hyrt en Tuc Tuc som de tar sig runt med (!!), och fick tips om ett schysst ställe på Long Beach. Där hängde vi sen i en typ en liten hydda utan väggar hela förmiddagen och hade det mycket skönt. Några smärre tragedier då Lill tappade balansen när hon satt, men på det stora hela avlöpte allt smidigt. 
På lunchen körde jag Body Balance med Klinte och sen tillbringade vi eftermiddagen i poolen och huset och på gräsmattan där emellan. Barnen har fått varsin vattenspruta som de springer och leker med. Ibland går det riktigt bra :)
Bebismys blir det gott om! Fina Lill och Livia!


Idag åkte vi taxibil, alltså inte Tuc Tuc utan typ en pic up med tak över flaket och bänkar på sidorna,  till en annan strand som heter Klong Ninh tror jag, till ett ställe som heter Miami Lanta. Det var grannen som tipsat om även det, men det var väl sådär tycker jag. Visst, poolen var  jättefin och härlig och låg sådär så man får känslan att den liksom fortsätter ut i havet. Men frukosten var ganska dålig, de hade ingen ost, i princip bara en massa varianter av ägg och självlysande marmelad. De ville dessutom ha 200 bath/person för de som badade i poolen, men jag lyckades, med viss möda, förhandla ner det till 400bath per familj för oss, dvs halva priset. För det gällde barn och bebisar och alla minsann. Dyrt. Och så var stämningen lite sådär "vi är lite finare här" och det kändes som våra barn var lite för sandiga, högljudda och ociviliserade. Till skillnad från på Slow Down, där vi bor, där det bara kryllar av barn i alla åldrar och det hoppas och stojas i poolen, det är lite sisådär med hur noga man duschar sandiga fötter innan bad och det ligger och flyter diverse spannar, spadar, lastbilar i plast, flytpuffar, halvtrasiga ringar osv. På kvällarna är alla ungar ute i klungor, baserade på ålder, och spelar boll med olika bra resultat. Men det är riktigt mysigt, Och perfekt om man är barnfamilj. Det är inte bara våra barn som skriker :) 
Idag hade vi iallafall haft framförhållning och bett chauffören komma tillbaka och hämta oss på Miami kl tolv och sen när barnen sov gick jag till grannstället och fick mitt livs första manikyr. För 200 bath fixade och trixade hon med mina naglar i EN TIMME! Och jag låg på madrassen och halvsov och lyssnade på vågorna och på deras dämpade thaiprat och fnissande och bara njöt av att vara ensam! Imorgon hoppas jag på face massage. Max myser med mys-Lill och Livia äter massor av bananMiami Lanta. Fint, men snålt och lite... skitnödigt om ni ursäktar uttrycket. Även på Miami Lanta hade vi "hydda". Det är perfekt om man tillhör "skuggfolket" :) 


Som vanligt på måndagar stod beachvolleyträning på schemat, men när jag kom ner där klockan fyra var det bara jag där och ingen annan dök upp så jag fick privatlektion och verkligen en superbra genomgång av allt möjligt. Och jag har faktiskt bokat ytterligare en privatlektion på onsdag morgon! Det är så himla roligt och jag märker verkligen att jag blir bättre hela tiden, kanske inte så konstigt å andra sidan när jag var så fruktansvärt dålig från början :)
Nu har Klinte och Micke kommit tillbaka från sin kvällspromenad och jag ska virka vidare på min ko. Det börjar närma sig en liten virkad bondgård här. Men bara en av varje hittills, vilket såklart ger upphov till konflikter... 
Hoppas ni har det bra och att våren kommer snart! Har hört ryktas att det är riktigt dåligt och kallt väder, åtminstone i Skåne. 
Jag fick privatlektion och övar smash och Vira var trött och varm i bilen hem från Miami Lanta. 
1 kommentar:

 1. Oj, jag får nån konstig déjà-vu-känsla när jag läser det här med såpbubblorna. Den frustrationen verkar vara nåt som alla barn går igenom åtminstone om man har våra gener. Inte lätt att var hjälpsam förälder, när man absolut inte får vara till hjälp!
  Så skönt då att du får stunder för dig själv - låter onekligen härligt med manikyr på stranden.
  Jag ska passa på att hälsa från Sara - jag bokade biljetter hos henne. Hon skulle nog, precis som vi, gärna bytt isvinden i Skåne mot värmen i Thailand. Men här har vi i alla fall en positiv sak: Ljuset har kommit på allvar nu. Soliga dagar ger ett hisnande ljus som känns ända ner i tårna.
  Ni får fortsätta att stoppa era tår i sanden och njuta!
  Varmisar!

  SvaraRadera