tisdag 5 mars 2013

Lata dagar och lite beachvolleyboll
Vira hittade en pinne att vattna medan jag spelade beach. 


Igår var vi alla trötta och om jag inte minns fel gick vi och lade oss innan tio allihop, därav inget bloggande. Jag gjorde några tappra försök att läsa min bok på night mode men det gick inte alls. Kan inte förklara varför, för det var inte den varmaste dagen. Kanske berodde det på min och Klintes hårda beachvolleybollpass i eftermiddagssolen, under vilket papporna fick ta hand om alla barn vilket ju kan vara nog så utmattande... Jag må vara "sportig" men jag har aldrig hållit på med bollar. Det närmsta jag kommit var under grundskolans gympapass, och faktiskt hade vi väldigt mycket volleyboll under både mellan- och högstadiet. Undrar varför? Det var ju inte samma lärare? Eller förresten, det var det kanske nu när jag tänker efter? Nåja, i vilket fall är jag urkass på bollar. Jag har ingen rutin på dem och kan inte hantera dem på ett vettigt sätt. Min utmaning under den här resan var att komma bollarna lite närmre. Jag gillar ju bollar, jag vill gärna lära mig umgås med dem på ett lite trevligare sätt. Och första steget togs då igår när jag och Klinte hastade ner till stranden vid fyratiden och togs väl om hand av en ganska förkyld, men pedagogisk instruktör som hette Peo. Vi drog igång med baggers och eftersom jag visste att detta var en timme av ganska få möjliga så gjorde jag mitt bästa för att få ut så mycket som möjligt av det hela, vilket innebar att jag frågade om allt. Hur står man här, hur ska jag vrida höften, hur högt upp ska handen, ska jag böja såhär osv osv. Peo sa senare till Max, när han frågade honom hur det gått för oss, att vi hade ett bestämt mind-set. Haha, ja, det är man ju lite tvungen till när man inte har så mycket tid :) 
Dock är jag sjukt sopig på att hoppa, Max säger att jag "tjejhoppar", men kan inte förklara riktigt vad det innebär. På fotona ser jag dessutom ut som ett miffo, som en kontorsråtta som rymt till stranden och fått tag på en boll. Klinte däremot ser ut som värsta rutinerade beachbruden. Nåja, då har jag ju nåt att jobba på iallafall :)
Beachvolleyboll


Här bor vi! Vi tycker att vi har finaste huset med bästa läget!
Igår fick barnen en balja och varsin vattenspruta att leka med. Det funkade bra ett tag. De leker oftast fint ihop, men det hade varit lögn att säga att det är konfliktfritt. Vi måste köpa två av all om ni förstår problematiken...Annars har det bara flutit på i maklig takt, fast det är ju en hel del bestyr med rutiner till alla barn. Det ska ju ätas och sovas med jämna mellanrum och däremellan badar vi mest, antingen vid poolen eller så är vi nere vid havet och gräver.
Idag gick vi en bit längs vägen och tittade lite med barnen. Det var första gången för Vira på ståbrädan och den funkade bra ett litet tag, sen ville hon hellre rida på Max axlar. Ni kan ju gissa hur lång tid det tar för oss att komma ur huset, med alla saker som ska packas (man måste ju förutse olika matningar, blöjbyten, bad, solens påverkan, underlaget osv osv...) Så vi kommer alltid iväg lite senare än vi tänkt, men jag är glad att vi kommer iväg överhuvudtaget :) Men på grund av sen avfärd kom vi inte så långt på vägen innan vi vek av neråt stranden igen och tog i princip första bästa ställe för att få lite mat. Fast man måste säga att så fort vi bestämt oss är vi ett under av effektivitet. På ungefär tio sekunder har vi fiskat upp plastskålar, skedar, en burk mat, haklapp och våtservetter och en snygg toarulle att ha på bordet (åt de minsta). Detta sköter den ena föräldern medan den andra läser i menyn, lite skelögt eftersom den samtidigt måste titta på det äldre barnet som inte har några vidare gränser för hur långt bort det kan gå från sina föräldrar innan det börjar känna sig ängsligt... På denna punkten misslyckades jag lite idag, vilket resulterade i att Vira, efter två minuter utanför mitt hököga kom spatserande med en gigantisk ölflaska i glas, en tomburk och en liten plastburk. Mmmm. Tack...
Idag fick jag resans första massage hos stället med det episka namnet "Dr Pain" :) Tog en vanlig oljemassage, men hon var tuff och hård och det kändes riktigt bra. Skönt också att få en timme alldeles ensam faktiskt.
Det är nog dagens rapport, nu ska jag gå och ta ett kvällsdopp i poolen. Värmen fortsätter och myggen bor kvar under trappen.

Vira blev också lite tagen av solnedgången och Livia njöt i vattenbrynet
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar