söndag 3 mars 2013

Söndag på Koh Lanta


Idag har det gjorts stora framsteg på framför allt två fronter: Bad och kisseri. Vira har börjat känna sig hemma med sina puffar och guppar nu runt ganska fritt med dem, även där hon inte bottnar och hon hoppar glatt från kanten och blir inte direkt upprörd om hon får hela huvudet under vatten. 
Badringen är hon inte riktigt vän med än, men då och då gör hon tappra försök, när hon ser hur mysigt Elliot har där han guppar runt i sin ring. Då ber hon mig hämta ringen och blåsa upp den och så kliver hon i och spatserar glatt nerför trappan i poolen. Och så guppar även hon en stund. TIlls hon långsamt börjar glida ner i ringhålet, med puffar och allt. Och trots att hon bottnar känner hon att det blir läskigt och då ger vi upp ringen tills nästa gång andan faller på. 






Det var volleybollturnering nere på stranden idag klockan nio, precis samtidigt som vi hade städning faktiskt. Så vi fick underhållning till frukosten som faktiskt passerade ganska väl. Det var lite svårt att få barnen att hålla sig på tillräckligt avstånde från de spelande och samtidigt i skuggan av trädet.. Komplexa order delades ut. Och jag och Vira hade vissa dispyter gällande att hon 
ALLTID pajar allt man bygger i sand. Jag och Elliot gjorde bilbanor och iställer för att vara med och leka gick Vira som nån spindelmannenklädd jättegodzilla och trampade sönder allt. Men kanske, kanske har Max övertalat henne att låta bli med sånt... kanske..






Klinte och Livia i gungan



Även Elliot gjorde stora framsteg i poolen. Igår blev han lite skrämd när det var en stor, äldre man med yvig mustasch som hade dyklektion i poolen, vilket var förståeligt med tanke på att han (mannen) såg ut som en valross med cyklop :) Idag gick det bättre igen och till slut fick Max i uppgift att "råka" doppa huvudet på honom och inte ens då blev det några större ledsamheter.
Det andra ämnet då, kisseriet. Vira har, trots mina ihärdiga försök, aldrig kissat på pottan. Kanske har det hänt på dagis, där övar de ju varje dag, men hemma har det minsann inte gått. Vi har övat, hon har suttit och "kissat" och sen velat ha papper osv... Idag när Elliot hade kissat på pottan (som vi köpt för en tjuga i plastbutiken) frågade vi Vira om inte hon ville kissa. Jag hade inga förhoppningar och blev mäkta förvånad när jag hörde hur det strilade lite! Sen bjöd hon på en kiss till efter middagsluren och minsann om hon inte sen kissade en gång till innan hon skulle sova! Från noll till tre på en och samma dag! Vi håller tummarna att det håller i sig :)





Man undrar lite vad som pågår på bilden till höger...




Lill övervakar



 

Lite senare även Vira


Annars har vi bara hängt här som vanligt. Killarna har varit och tränat på gymmet och jag och Klinte körde Body Balance hemma, där är ju bara två väggar så det var skönt, men svettigt såklart. Det har varit lite svalare idag och lite molnigt ibland, vilket är jätteskönt för då blir man inte stekt och behöver inte oroa sig lika mycket för att bränna sig. Vi vågade därför ge oss på gårdagens idé om att äta tillsammans nere vid stranden (på restaurangen alltså) ganska tidigt. Vi beställde för första gången in thaimat (stekta nudlar med kyckling) till barnen och berättade att det var brun pasta. Vira köpte inte konceptet men åt massor av ris och grönsaker, Lill satt och snackade högljutt (hon hade fått mat hemma) Livia satt i vagnen och Elliot petade nog i sig en och annan nudel. Sen hängde jag och Max med Elliot och Vira på stranden en liten stund medan Klinte och Micke åt färdigt och under den lilla stunden lyckades Vira rulla sig i sanden kanske tio gånger. Lite oklart varför, jag kan bara anta att hon gillade det. Vårt nästa projekt var att skaffa nya puffar till Vira och Elliot och enligt ryktet skulle det finnas att köpa i en affär längs stranden. Vi njöt först av den alldeles underbara solnedgången, de är HELT magiska. Vattnet blir ljusblått och glittrande och det är bara fantastiskt!
Väl i badtillbehörsaffären hade de bara puffar med gigantiska fiskar ovanpå. Alltså fiskar som liksom ingick i puffen och var lika stora som densamma... Jag köpte en klänning på känn och sen gick vi hem och så var det kväll. 
Nu har livemusiken just dragit igång i grannbaren och vi hoppas att de inte går loss lika hårt som i fredags då det var lite svårt att sova när de rev av klassiker (No woman no cry, Hotel California osv) efter klassiker. Ja, nu kör de Imagine! 


Underbart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar